Notícies del lloc

L’alumna Mireia Mayans ha estat seleccionada per participar en el Programa Joves i Ciència

L’alumna Mireia Mayans ha estat seleccionada per participar en el Programa Joves i Ciència

per Front-end Editor -
Nombre de respostes: 0

El talent, l’esforç, la constància i la motivació per aprendre tenen premi. Aquestes virtuts són les que han portat l’alumna Mireia Mayans Vendrell, que actualment cursa 4t d'ESO a l’Institut Eugeni d'Ors, a ser una dels 50 joves de tot Catalunya que han estat seleccionats per participar a la 12a edició del Programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera. Els candidats triats havien d’acreditar un bon expedient acadèmic i molt interès per la investigació científica; així com un bon domini de l’anglès, el compromís de cursar el batxillerat científic i/o tecnològic i el compromís d’aprofitar les oportunitats que ofereix el Programa Joves i Ciència. El curs que ve la Mireia començarà el batxillerat biosanitari a l’Institut Eugeni d'Ors i després, un cop l’hagi finalitzat, té en perspectiva cursar el grau de biologia ambiental a la UAB.

El programa, que té una durada de tres anys, s’estructura en cinc projectes de deu alumnes cada un. La Mireia participarà en el projecte «Mirant des del cel: com afecta el canvi climàtic els nostres boscos?», que estudiarà els canvis que s’estan produint en els nostres ecosistemes a causa del canvi global i com l’aplicació de noves tecnologies i fonts de dades mediambientals permeten detectar els canvis a la vegetació a diferents escales. El projecte és liderat per investigadors del Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida i del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Lleida), i associats al Màster Forestal Europeu Erasmus Mundus coordinat per la University of Eastern Finland (Finlàndia).

La presentació del programa i els seleccionats es farà el dissabte 15 de juny al migdia al centre cultural patrimonial Món Sant Benet. La primera fase del programa tindrà lloc del 25 de juny al 7 de juliol de 2019 al MónNatura Pirineus.

En la segona fase, durant l’estiu de 1r a 2n de batxillerat, els estudiants seleccionats a la primera fase, podran continuar en el programa i incorporar-se a un equip investigació d’un centre de recerca local. Com a requisit per accedir a aquesta etapa del programa, caldrà haver escrit un article científic i cursar el batxillerat científic i/o tecnològic.

En la tercera etapa els estudiants hauran de buscar, pel seu compte, un projecte de recerca a desenvolupar durant l’estiu de 2n de batxillerat, ja sigui en un centre d’investigació local/internacional o en un programa internacional de ciència. També se’ls oferirà l’opció de participar en un programa internacional de ciència o incorporar-se en un equip d’investigació d’un centre de recerca internacional amb places reservades per aquesta fase.

 Ara fa tres anys, l’any 2016, també va passar la selecció final del Programa Joves i Ciència una altra alumna de l’Institut Eugeni d’Ors, la Neus Arbós Labal.


Fitxer adjunt Mireia Mayans_Programa Joves i Ciència_1.jpg