Notícies del lloc

«Opinió d'Ors»: El món s'ha tornat boig?, de Núria Chacón

«Opinió d'Ors»: El món s'ha tornat boig?, de Núria Chacón

per Front-end Editor -
Nombre de respostes: 0

Estrenem la secció «Opinió d'Ors» amb un dibuix i un text de la Núria Chacón, alumna de 3r d'ESO.

EL MÓN S'HA TORNAT BOIG O SOM NOSALTRES?

No entenc què fem, la humanitat. Cap a on portem aquest planeta, aquesta societat? Els habitants vivim tot el dia enganxats a pantalles mirant què fa la resta de gent, quina roba porta posada aquella estrella de cinema o jugant a videojocs contra altres jugadors que ni existeixen realment.

Ja no gaudim de comunicar-nos cara a cara, se'ns oblida que els éssers humans som animals de contacte? Ja no practiquem esports o sortim a jugar a fora perquè ens fa mandra, és més fàcil obrir el mòbil, la televisió o l'ordinador i navegar-hi durant tot el dia. Donem als nostres fills una pantalla perquè es distreguin durant hores en comptes de portar-los a descobrir com de meravellós és aquest planeta, a jugar amb altres nens, a conèixer món.

I el que més ens preocupa és si algú ha vist o no un missatge, i si l'ha vist però no t'ha contestat tens motius per enfadar-te moltíssim, potser no tornes a parlar més amb aquesta persona.

Podem aixecar els ulls de les estúpides, però intel·ligents màquines i tornar a comportar-nos com a persones, que és el que som? Podem utilitzar correctament aquestes eines tan útils que nosaltres mateixos hem inventat? Canviem-ho perquè, a aquest pas, els nostres néts no aprendran ni a parlar entre ells cara a cara!

Fitxer adjunt 48403656_949777561874524_7904885160804352000_n.jpg